U pollo, I pollo... Kompem!!

Thursday, December 23, 2010

Day 1 : Aku Jadi KATAK SPECIMEN...

      8.00 am aku dah tercongok dekat kaunter daftar kemasukan Ward. Orang No 1.semangat tak hengat...
9.03am sejarah tercipta, aku dimasukkan ker Ward setelah berumur 33 tahun.Aku di diagonas dibawah katogeri 'Sport'. Huh, macam atelitlah sangat... yerlah dalam 54 pesakit dalam Unit tu, nama aku sorang jer dikatogerikan sebagai 'Sport' maka berebut2 Nurse2 & student2 nak amik Autograf aku.. hehehe yg nie aku berangan...





Gambar : Tengok tu... Sport yer... Exceli aku kena nie time wakil Argintina masa Worldcup 2006, bertembung dengan Owen.. tapi aku di diskriminasikan...


 Gambar : Orang eksited masuk hospital buat pertamakali...

   10.00 am tak der sorang pun Dr datang Entertain aku. Aku tengok Apek katil depan aku nie kejap2 Dr dtg tengok, mentang2 dia pakai Oksigen kat hidung... ada tu pulak sampai 2 orang Dr pelatih Amoi duk lepak2 borak kat tempat dia lama dowh.. jeles aku kat apek nie.. nak jer malam nie aku ambik bantal Pekup Muka dia kasi mati lemas baru padan muka...  barulah Dr2 pelatih amoi yg comel2 tu datang kat aku pulak esok. hehehe Keji betul aku... eh apa nak heran, berapa ramai manusia berbunuh2 sebab jeles tau??? apalah sangat takat nak tambah sorang lagi.

   Kul 10.30 barulah sorang DR pelatih lelaki (cheh!! Bila time aku jer Jantan yg datang!!!) cakap nak tengok condition lutut aku. Dia cakap kat sini kurang Sport case. maka disuruhnya aku Gohead Gostan, Gohead Gostan macam lori nak test JPJ tu...

  Kul 12.00 datag pulak DR pompuan nak cucuk tangan aku nak amik darah & nak pasang jarum Drip tu. hehehe apa lg mengada2lah aku..


Gambar : Kalu dia pasang nie dekat belag tapak tangan... boleh aku jadi Spiderman, tapi dia pasang belah atas... jadi terpaksalah aku jadi Spenderman...

Dr :  Saya nak cucuk tangan, tahan sikit yer...
Aku : Aduh!!! akitttt

Cheh aku tipu lagi. sebenarnya dia cakap gak yg kejap lg nak bawak aku ker bilik apa tah aku tak berapa jelas... sekali dia bawak aku masuk satu bilik tu.. aik macam pelikk jer, bilik rawatan mana ada sofa-sofa bagai... aku tengok 4-5 orang Dr pakar berstatus Prof tercegat kat bahagian depan sofa & dalam 5-6 orang lagi duduk di kerusi belakan sofa.. sekali aik, ada LCD pulak?? ini bilik Konfrance room diorang!!!  rupanya diaorang nak buat aku jadi bahan Ujikaji tuk DR2 yg nak jadi Pakar kot.. sekali lagi aku disuruh Gohead Gostan macam lori test JPJ tadi...sekali lagi malang bagi aku sebab Dr tu lelaki!!!  habis kain aku kena selak macam Bangla pintal kain kat pusat tu...

      Ketua unit Ortopedik tu explainlah sikit kat aku yg diaorg nie ada Exam & nak dapat Sport case cam aku susah... kebetulan lutut aku semua Case ada... Legamen yg Putus terus ada & legamen yg koyak rabak pun ada... Tu Maniscal pun kena repair ketiga2 keping..

  Petang pulak tetiba ada dispeacth datang hantar tongkat baru kat aku, siap berbalut & ada nama aku lagi... Aku tolak cakap mana ada aku order. dia check mmg nama aku... yerlah aku bukan Orang Kerajaan yg selalu dapat Hadiah2 nie.. mana ada Kontraktor nak bagi hadiah kat Kontraktor kan?? rupa2nya Present dari Syarikat pembekal tempat aku beli Skrew2 lutut aku nie... Cheh!! hadiah konon!!! memanglah korang boleh kasi hadiah... habis korang jual 4 biji skrew sebesar skrew Jam tu pun RM12,000.00 kat aku!! takat Tongkat sakti nie tak jejas 1% pun dari 1000% keuntungan yg kau sembelih aku!!!


Gambar : Tongkat Sakti, Hadiah dari Pembekal Skrew RM12K

   Memandangkan Esok aku orang no 2 yg akan dibedah. Dalam pukul 1.00 pm kot turn aku. jadi...  Petang tadi seorang lagi Dr lelaki india (itulah tak der ker Dr2 amoi nak pakai aku nie..?) datang layan cukup punya baik, tanya khabar, amik statement bagai & rupa2nya  nak pakai aku tuk Exam dia esok, katanay Croud dia lagi ramai dari yg Pagi tadi... alamak kalu pagi tadi 15 orang esok berapa pulak...? Aci tak kalu time dia suruh aku Gohead aku mintak singgit, pastu aku berenti... bila dia suruh Gostan aku mintak lagi singgit... Wang tarak kaluu lori takmau jalan.... boleh ker camtu??

   Aku rasa sangat rendah diri sekarng, aku dah macam KATAK SPECIMEN untuk ujikaji masa aku Tingkatan 5 Sains dulu... agaknya camnielah perasaan katak tu masa kita orang cucuk sana, cucuk sini kaki dia time tu...itulah bak kata pepatah Dunia nie bulat macam roda... Dulu aku jadikan Katak sebagai Speciment... Sekarang aku pulak jadi Katak Spicemen... huhuhu...

Til Next Entry
-Tuan Din-





13 comments:

  1. wa.skitnya.. ;(

    bukan tuan din la .. adelah seorg blogger

    ReplyDelete
  2. @ tim
    Dulu kami pernah kongsi gf...
    Tah tah.... erk!!!
    hehehe

    ReplyDelete
  3. ko dah kena badi aku kot lepak hospital.

    agak2 bila kuar ni? Tahun depan?

    ReplyDelete
  4. @ green apple
    tah nya nie hari2 nak katamkan ngko nya entrylah nie. Aku keluar tengok keadaan Nurse & Medik Student kalu ramai yg cun2 lambat sikit keluar...
    hahahah

    ReplyDelete
  5. dgr kata doktor..jgn asik pandang dada nurse sje..haha

    ReplyDelete
  6. @hiro
    Aku dengar dengan telinga, tengok dengan mata...
    sebabtu aku masih boleh tgk dada nurse masa dengar Dr cakap...
    hehehe

    ReplyDelete
  7. HaHahadoiiiilaaa Tuannn! Ingatkan entry 2012..
    sgt tidak percaya A.S.T.I.N.A tiada komen di sini..(astina kini sudah insaf demi menjaga wajah agar tidak cepat berkedut disebabkan baca entry Tuan Din)

    ReplyDelete