U pollo, I pollo... Kompem!!

Wednesday, January 26, 2011

Rampasan Kuasa!!!

  Ingatkan di Tunisia jer ada  Rampasan Kuasa!! alih2 dah merebak ker Malaysia pulak!! tapi Rampasan kuasa kat Malaysia nie lebih canggih kerana kuasa dirampas melalui Ruang Siber... kalu korang tak caya tengok nie...

Kronologi Rampasan Kuasa 25 Januari 2011;
A.S.T.I.N.A said...
Cheh... Saya pula jadi PA beliau.. sedangkan saya yang mau rest BLIGGING... herher apeke..?
A.S.T.I.N.A said...
Harus saya bagi MC saya pada Tuan Din lah kan kalau mau rest? yessa sesenang dapat bos suka banje makan.. saya suka hati ^_^
A.S.T.I.N.A said...
Bagilah saya bos punya id dan password.. nanti saya layan peminat bos.. khuatir kalau boss rest nanti peminat lari.. herherher *gelak penuh makna*
A.S.T.I.N.A said...
Saya nak rest blogging ... maka saya blogging di komen boss boleh...? :: Manusia :: Ok itu tajuk blog saya.. Kenapalah kan semua manusia tu hati berbeza2.. Kalau hati sama kan senang nak predict.. Boleh saya setkan aksi sama setiap hari.. Supaya kita tak sakitkan hati orang.. Supaya kita tak buat orang sedih.. Tapi asyik kita jer kan usaha nak buat orang happy... At the end of it kita juga yang jadi kaprit.. *ini kira beradik dengan jin apred*.. Tak baik sangat2.. Tapi saya mendoakan supaya dibersihkan sisa2 hitam di hati saya.. Dan semoga boss saya aka Tuan Din cepat sembuh... *maka kebarangkalian saya dapat bomus year end adalah sangat tinggi :)* Salam 1Kenyataan. Astina
nora said...
aku panjang kaki ` jeng jeng jeng ASTINA apsal ko concur sesorg, ni tak puas ati nih (tgh wat muke serius nih)
roq said...
aku panjang bahagian lain.....shhhh~ jangan tanye...... hahahahaha
Heidi Shafiq said...
tolong basuh kereta aku boleh? :P
A.S.T.I.N.A said...
Cik Nora... herherher haruslerr.. saya mau dapat bonus.. Sila buat lakonan semula wajah tu.. saya suka.. :))
A.S.T.I.N.A said...
roq, panjang bahagian maner? saya kompom saya lagi panjang baekk punya.. *heh over pula* (saya hari ini wakil tuan rumah).. sure beliau jawab begitu..
A.S.T.I.N.A said...
heidi.. meh bagi kete sini.. ambik balik next year..
A.S.T.I.N.A said...
Bos!! lama lagi ker saya mau menjalankan tugas bos nehhhh >.<
Ha!, Korang tengok...  ini cara2 nak jadi PA ker nak Rampasan Kuasa... Tu korang tengok.. sempat buat ENTRY dia lagi!! ini dikira macam dah rules & regulation baru oleh PA semasa bos Bercuti (Contoh Pinda Jadual masa kerja) atau kalu Negara pulak Pinda Akta / Perlembagaan Negara Semasa PM ke luar negaralah tu...   Kalu nak tahu rentetan penuh Kronologinya sila Klik Sini kalu nak tahu si Perampas Kuasa sila Siasat Sini. Ini macam  Boss2 sila berhati2 bila mencari PA.. ini macam kalu mau PA Over Shadow Boss...

18 comments:

  1. saya kena menyamar ni... Bahaya jadi tumpuan bloggerazzi : Tipah

    ReplyDelete
  2. @ Anon :
    Tipah... Tipah...
    Pakcik tak kisah sangat pasal Anon2 nie.. sebab pakcik bukannya glamer.. anyway TQ visit sini...

    ReplyDelete
  3. (O.O) mambaca dengan penuh minat.. menarik sungguh entry ini..

    Siapa pompuan tu ekk? agak cantik juga orangnya Astina tu yer... muntah.

    ReplyDelete
  4. hehe una msih xfhm lgi ape itu rmpasan kuasa haha

    ReplyDelete
  5. Una.. maksudnyer perampas tu lebih glamer dari pemilik... eh tiba2 saya mau jadi Astina pula.. ahaks!

    ReplyDelete
  6. @ Dayang
    ermm cantik...? secarara jujur saya belum pernah tengok muka dia CloseUP..
    kalu Profile Pic tu bolehhlah.. Not Bad..
    (psstt.. tak boleh Up lebih2.. nnt dia perasan hehe)

    ReplyDelete
  7. @ Teddyuna
    Rampasan kuasa itu adalah dengan cara menyingkirkan pemilik / ketua yang sebenar...

    Dalam kes nie, kuasa yang diberi telah disalah guna melebihi Ketua.. (tengok tu.. siap buat entry lagi! hahahaha) sepatutnya dia jawab komen sudahlah... hahaha
    (pssttt ASTINA tu boleh diharap.. tapi jangan bagitau dia... nnt dia perasan..)

    ReplyDelete
  8. @ Dayang
    yup!! dalam kes ni memang itu words yang sesuai...
    Dia merampas KeGELEMORAN Haku!!

    ReplyDelete
  9. Salam Tuan Din,

    Rampasan itu ada udang sebalik batu. Kakak nampak firasatnya amat ketara. Hahahaha.....

    ReplyDelete
  10. pewitttt cunnnyeeee PA Tuan Din

    tetiba rasa macam nak rampas ASTINA jadi PA noa la pulak

    sungguh Berdedikasi tuuu hahhaha

    Cinta kat Salah Orang??

    ReplyDelete
  11. Masih tak faham la TD tapi uat2 faham boleh tak he3...

    ReplyDelete
  12. siap pasang PA bagai ni..huhu

    ReplyDelete
  13. @ Kakzakie
    apa firasatnya...
    cercite.. cercite...

    ReplyDelete
  14. @ Nora
    pssttt.. nak kata 'cun' tu pelahan sikit.. nnt dia perasan lebih2..
    nie dah kira Merampas Perampas kuasa nie...

    ReplyDelete
  15. @ Amy Syaqena
    x paham sungguh2 ker...
    kisahnya, 25 jan itu hari saya ada sesi Fisio so tak sempatlah nak Berbloging.. jadi ASTINA dengan rela hati menawarkan diri menjadi PA & menjawab segala komen kat \Blog saya... tapi dia Over Shadow pulak...
    heheheeh

    ReplyDelete
  16. Edy: anda mau PA...? minggu depan Sabtu saya free, nanti saya bagi service quotation ..

    Nora: Ouhhh... ai suka kawan ngan yu.. yu nampak makin anggun.. *mode: lambai2 bagai model*

    *** Saya ada udang di sebalik batu di sini ***

    ReplyDelete
  17. @ ASTINA
    Wah nampaknya saya dah tak boleh bagi status 'KONTRAK' kat AsTINA!!
    Kena Promot bagi 'Jawatan Tetap' nie...
    selepas nie saya akan jarang berblogingg

    ReplyDelete