U pollo, I pollo... Kompem!!

Thursday, January 6, 2011

Sharing Is Loving, But...

   "Sharing Is Loving"
Korang pernah dengar pepatah 'keramat' tu tak?? korang percaya? Aku tak percaya dowh... buktinya terjadi pada aku.

                                                                           
   2-3 bulan lepas masa kat Gym, aku masuk Gym terus beli air mineral then taruk kat meja air. pas tu aku buatlah senaman kardio bagai then aku g kat meja taruk air... kat meja tu ada satu set alat yg tengah digunakan oleh sorang Minah Arab betul2 dekat ngan tempat aku minum.. kalu takat dia nak cium tampar aku mmg sampailah tangan dia. Korang taukan kalu minah arab nie Cun Gile... tapi dia nie kurus sangat.. so, Not My taste..

   Pas tu aku sambung main gym balik.. set tu menghadap Minah Arab tu & meja air tadi.. tetiba aku tengok Minah Arab tu sambar air Gua beb.. selamba jer dia amik minum  & bawak ke hulu ke hilir.. Cheh!! Hampeh nya Minah nie... dahlah minum air aku, dibawaknya Botol air aku ker sena kemari ker tempat Set2 yang dia main... kalu nak minum sikit, taruklah balik Botol aku tu!! muka lak macam sombong (read : masam / marah). Kalu tak ada duit nak beli air cakaplah, gua ada lagi balen RM1 kat kocek nie kalu lu nak... Gua tengok muka mencuka dia Gua dah rasa taknak halalkan air tu...  Hampeh nya Minah Arab, buat muka tak bersalah langsung!!

  Dalam kepala hotak Gua dah bercelaru dah... macam2 berlegar... Minah nie nak Bomohkan aku ker? (cheh Typical Malay betul aku nie..), Dia terlupa bawak duit ker? or dia saja nak pancing aku... manalah tau dia berminat kat Balak Melayu...(bab perasan mesti ada..)  yerlah kan dia datang sini as Student, mesti nak cari Mamat2 Malaysia tuk 'tumpang' senang nak jalan2 ker, shoping2 ker...

  Dalam sibuk2 buat excersis tu adalah gak kami berselisih bahu, bertentang muka.. dia sikit tak senyum ker apa ker... Kalu dah ambik air Gua tu janganlah sombong...

 then selesai Gym dia blah... Gua sambung lagi dlm setengah jam, then Gua nak guna set yg Minah Arab tadi guna yg dekat meja air...

   sekali PRANGGG!!!! Air mineral yg Gua beli tadi masih terletak disitu!! Gua yg minum Air Dia beb!! Patutlah dia bengang!! tapi kenapa dia tak sambar Air dia masa Gua Minum... Mmg jenama kami tak sama cuma botol label botol sama biru...Tapi Apakan daya dia dah belah & Gua tak pernah jumpa dia lagi lepas tu... Macam mana Gua nak mintak Maaf!!!

        Eh, Kan ada pepatah WhitePeople cakap "Sharing Is Loving"!! tapi kenapa pepatah tu tak berhasil pada aku??

Till Next Entry
-Tuan Din-

p/s : jangan berperasangka buruk pada Perempuan Cantik!!

28 comments:

  1. kalo ad.. ad ckp.. sharing is sexy...
    so tuan din sexy x? hahahah :P

    ReplyDelete
  2. haha patut la masam.. tertukar air.. nak wat cmner jodoh tuan din ngn dia xsampai.haha

    ReplyDelete
  3. hahahaha.....gelak barai aku...klakar bro!....cis! kesian minah arab share air liur...agagaga~ :P

    ReplyDelete
  4. @ADfeez
    Awek tu sexy, Tuandin seksa...
    hahaha

    ReplyDelete
  5. @norfa
    Mana saya perasan, tak sengaja...

    ReplyDelete
  6. @roq
    itulah, kenapa dia tak tegur masa aku minum...

    ReplyDelete
  7. @Nurrain Elfrish
    Aduhai... panjang2 saya tulis Entry,
    p/s yg sebaris tu jugak yg dia suka...

    ReplyDelete
  8. peh.. lu sedap2 je kutuk minah tu.. lu x taw dlm hati minah tu berbakul kutukan die bg lu.. hahaha..

    ReplyDelete
  9. @ Heidi Shafiq
    hahaha... habis gua ingat dia minum air gua...

    ReplyDelete
  10. @ shida rashid

    tak sempat malu... dia balik dullu... hehehe

    ReplyDelete
  11. kesian tuan din.. hehe minah arab tu sbnarnya ingat tuan din ni akan usha dia .. sbb tu dia ambik air tuan din

    ReplyDelete
  12. ha3x..malunya..sabar je la:)

    p/s:Hai baru hari nie amy dapat singgah blog kawan-kawan, sihat ke? thanks ye coz sudi singgah sinar raudah dan komen.. happy weekends..

    ReplyDelete
  13. ia ke tuan Din,klu minah arab 2 your taste rasanya mule2 lg dah tegur tanya pasal air mineral 2...

    Ni Nurul tag Tuan Din join "GiveAway EdY:Awak Busuk!"......

    ReplyDelete
  14. @ teddyuna
    itulah.. saya pun tak tau, sapa nak usha sapa...

    ReplyDelete
  15. @ Mr. Swift
    Camana nak mintak no... muka dia dah cam nak makan orang!! hahaha

    ReplyDelete
  16. @ Fxysche Nas
    Hehehe.. taik gigi sapa punya rezeki tak tau...
    p/s : apa punya susah nak eja nama U...

    ReplyDelete
  17. @ Amy Syaquena
    nasib tak sempat malu sebab dia dah balik baru perasan..
    p/s : ok no problem. Sihat.. Erk Sinar raudah ada 2 Blog ek.. kengkadang kompius... hehehe

    ReplyDelete
  18. @ Keluargaku Syurgaku
    Hehehe itulah.. mungkin ada hikmah tu.. (ayat sejukkan hati)
    ok sy dah tgk... nnt ada kesempatan saya buat... Idea dah ada...

    ReplyDelete
  19. hoh harus ker menahan gelak nehhh... wkakaka... sian minah tuh..

    ReplyDelete
  20. @ Astina
    yup... sian dia.. tapi sy tak sempat nak mintak maap...

    ReplyDelete
  21. itulah bayangkan betapa dia sanggup juga minum air tu kan...? oh :)) memang sangat lovingggg..

    ReplyDelete
  22. @ ASTINA
    Sanggupkah ASTINA buat begitu? kalu dah suka kat seseorang?
    wekkkkkkkkkkkk

    ReplyDelete
  23. Haah kan Astina? Sanggup dia minum. Kalau saya....... Larikkk... (ayat Tuan Din.)

    ReplyDelete
  24. @ Susu
    Mungkin saya Hensem...
    Hahaha larikkkk...

    ReplyDelete