U pollo, I pollo... Kompem!!

Monday, January 17, 2011

Orang Negeri Sembilan Tidak Boleh Mengetuai Peperangan.

      Pada orang2 Negeri Sembilan... Den mintak maap banyak2... bukan niat den nak menghina & bermusuh dengan korang.. tapi hakikaynya... bacalah sampai habis dulu...  Korang Tengok filem Leftenen Adnan? Huh!! beliau adalah orang terakhir dari Negeri Sembilan (n9) yang menjadi ketua dalam peperangan negara. Sebelum nie orang tak perasan, setiap peperangan oleh Askar Melayu yang diketuai oleh orang N9 maka Askar Melayu akan tewas...

Gambar Hiasan. : Terbukti aku mampu mengetuai Peperangan sehingga membawa kejayaan... aku berjaya mengelak dari terkena sebarang tembakan. Malah berjaya menembak ramai musuh!!! Adakah kerana aku ANAK PAHANG!!! atau adakah kerana aku tiada darah N9?
                                         
 Gambar Menyemak : Pasukan Musuh a.k.a Lauk Pauk aku hari tu... terutama yg pakai Snow Cap hijau tu... adakah Ketua mereka ada mengalir darah N9? 
 P/s :Aku mampu menembak tepat 6 das pada satu tangan snow cap hijau walaupun dia menyorok belakang pokok pisang!!  Fahmi.. Pakcik tau awok baca Entry nie... sila rasa rendah diri sekarang!!! hahahah

  Tak percaya, baca hujah dibawah....
  Korang taukan Seorang Asoka mesti taat & patuh kepada arahan? Even kalu Pegawai besar jatuh cinta kat anggota Wanita pun dia boleh buat bagii anggota wanita itu cinta pada dia.. betul hanya keluarkan ayat " THIS IS AN ORDER!!!" pastu angota mesti kena jawab " YESS SIR!!" heheh korang tengok!!! Psssttt nasib aku tak jadi pegawai tentera... kalu tak maaunya aku dah ada 4 bini... hehehe apa tak nya, asal ada jer new rekrud yg cun, comel, & mantopp!! pasti aku akan keluar order.." WILL U MARRY ME?!!! THIS IS AN ORDER!!!" yang pasti aku akan dapat jawapan.... "YESSZ SIR!!!" hehehe maka.. "aku terima nikahnya... siti nurhaliza bt...."

  Sebab taat pada arahanlah maka ramai yang kecundang dalam peperangan yang diketuai oleh ketua2 dari N9 nie.... korang tau kat mana silapnay... cuba fahami betul2 arahan Ketua ini...

Ketua (N9)  : Anggota2 sekalian, Musuh sudah hampir!! maka bersedialah!!! Bertindak mengikut Arahan!!!

Askar2 : Baik TUAN!!

Ketua (N9) : ok, Bersedia !! mereka dah hampir... SORANGGGGG!!!

 Mendengar arahan itu Askar2 memandang sesama sendiri.. mereka saling tuding menuding jari... maka seorang dari mereka bergerak menuju ke hadapan...

Ketua (N9) : SORANGG!!!
Maka seorang lagi askar meluru keluar...
Maka proses ini berakhir dengan seorang demi seorang askar kita tumpas!!!

    Ini adalah akibat MISSED COMMUNICATION... Ketua suruh SERANG!!! tapi dia sebut SORANGG!!!
sebab tu yang keluar sorang2... maka untuk mengelak kejadian sama berulang, maka anak2 N9 tidah boleh jadi ketua peperangan... Muhahahaha

P/S : ini hanya dongeng semata2 pada orang2 N9 aku mintak maaf kalu korang terasa... aku tau ada gak pembaca blog aku dari N9 macam En. Perghh!! dan Green Apple nie.

Till Next Entry
-Tuan Din-

18 comments:

  1. haha lawak.. tpi bikin panas org nogori.. hehe

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. SIALPALISSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS!!!

    ReplyDelete
  4. @ Fatin Athirah Amani
    Maafkan Den kalou ekau toraso.. eh Abah ekau asoka kor??

    ReplyDelete
  5. @green apple
    Di, marah bonar ekau!! ado mongalir darah N9 ko kek badan tu... hahaha

    ReplyDelete
  6. hahaha..lawak la nasib baik la amy bukan darah daging Nogori..omak je orang sempadan negeri dan melaka...amy 100% perak he3...

    ReplyDelete
  7. @ Amy Syaquena
    eleh.. kalu den taruk puji2 an mesti ekau cakap maso lahir haritu, kepalo ekau keluar kat nogori 9, tapi kaki masih di Melako kan..?
    hehehe

    ReplyDelete
  8. hahaha..lawak2..panas je semua org n9

    ReplyDelete
  9. @ EDY
    hahaha aku mintak ampun pada kawan2 yg dari N9....

    ReplyDelete
  10. Hihihi luchu hingga ke akhir zaman. Pernah dengar dulu (gelak). Sekarang dengar sekali lagi (gelak jugak)

    ReplyDelete
  11. @ ceotgilalensa
    Sah Org Nogori nie...
    bolah mano tu??

    ReplyDelete
  12. @ Susu
    lucu ek... cuba baca entry saya yg tajuk Sultan Pemaleh....

    ReplyDelete
  13. @ Baby Aqilah
    Erk!! Confirm orang nogori nie...
    Nie kiro bolah mano darah mongalir nie...?

    ReplyDelete
  14. Orang Kaya-Jeram
    ok, bancuh kopi secawan...

    ReplyDelete